Връчиха договори за 50 млн. лв по ОП „Конкурентоспособност“

Компании ще изпълняват проекти за покриване на международно признати стандарти

241 договора за 50 млн. лева връчиха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, заедно с министър-председателя Бойко Борисов на фирми по Оперативна програма „Конкурентоспособност“. Те ще изпълняват дейности по схема „Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията“.

„Сигурен съм, че благодарение на тези пари и внедряването на технологии във вашите организации ще постигнете по-ефективни резултати“, заяви министър Добрев. Той подчерта, че основната цел на процедурата е да допринесе за насърчаване на конкурентоспособността на българските предприятия чрез постигане на съответствие на продукти с европейски и международни стандарти, както и въвеждане на добри производствени практики. По този начин българските малки и средни предприятия имат предимствата на конкурентните фирми от ЕС.

Добрев изрази надежда, че правителството ще успее да договори допълнително средства, защото има много качествени проекти по тази схема. Той призова фирмите да търсят компетентна помощ на експертите в новата приемна на ул. „6-ти септември“. „Ако видите, че все още има несъвършенства в система, се обаждайте или ни пишете“, призова Делян Добрев.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че всяка година в сравнение с предходната се удвояват разплатените средства по оперативните програми. В края на програмния период 2013 година ще бъдат усвоени 95 % от парите, които ЕС ни отпуска, затова се разчита на всички от бизнеса. Като основа за икономическата стабилност у нас, министър-председателят се позова на данни от международната кредитна агенция „Мудис“. Рейтингът на България, който беше повишен единствено през последните 4 години от държавите в Европа, остава стабилен. Ниският бюджетен дефицит се очаква да се свие още повече през следващите 2 години, допълни Борисов. Министър-председателят призова представителите на бизнеса да кандидатстват по програмите, защото има още 1 милиард лева за усвояване.

източник: Project media

НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

  1. Ако имате идея, но все още не знаете коя е подходящата за вас програма, възползвайте се от предложената от нас безплатна услуга „УСПЕШЕН СТАРТ” – така ще спестите своето време, ще ни позволите да ви консултираме индивидуално, съобразно вашите потребности и ще получите само информацията, която ви е нужна и е важна за вас.
  2. Ако вече знаете коя е подходящата за вас програма, желаете да пристъпите към изготвяне на проектното предложение и сте решили да ни възложите тази задача, вижте нашето предложение – услуга „ИЗГОТВЯНЕ НА ПРОЕКТ”
  3. Ако вие имате одобрен проект, търсите помощ за управление на неговото изпълнение и сте решили да ни възложите тази задача, вижте нашето предложение – услуга „УПРАВЛЕНИЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ”
This entry was posted in Актуални новини по ОП "Конкурентоспособност" and tagged , , , , , , , , .

Коментарите са затворени.