121 фирми сключиха договори по схема за модернизация на МСП

Технологичната модернизация е най-важното, което държавата може да направи за фирмите в рамките на Оперативната програма „Конкурентоспособност“. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на официалното връчване на договори със 121 фирми, спечелили проекти по схемата за технологична модернизация на малки и средни предприятия в Парк хотел „Москва“. На официалната церемония присъстваха министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Цветан Цветанов.

Важно е да постигнем максимално усвояване на средствата, за да можем да преговаряме успешно за увеличаването им през следващия програмен период, каза пред участниците в събитието премиерът Бойко Борисов. Той изказа задоволството си от подобрените темпове на работа на администрацията по оперативната програма.

Финансирането по схемата за технологична модернизация на малки и средни предприятия е на стойност 145 млн. лева. За него са одобрени общо 204 проектни предложения, като днес бяха сключени договори със 121 от бенефициентите. Изпълнението на проектите трябва да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия, като насърчи инвестициите в съвременни технологии и оборудване. Чрез тази схема фирмите могат да получат и професионални съвети и консултации, свързани с новите технологии, процеси, продукти и услуги.

Министър Добрев прикани фирмите да се възползват активно и от стартиралата миналата седмица схема за енергийна ефективност и зелена икономика. По нея от оперативната програма са заделени 300 млн. лева безвъзмездна помощ, а още толкова отпуска ЕБВР като кредитна линия за мостово финансиране на одобрените проекти. Подобряването на енергийната ефективност е едно от ключовите условия за по-добра конкурентоспособност на компаниите и компенсаторен механизъм срещу повишаването на енергийните цени, заключи министърът.

източник: интернет сайта на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма

Честито на всички бенефициенти, между които и клиенти на „Елит Партнер Консулт“ ЕООД!

НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

  1. Ако имате идея, но все още не знаете коя е подходящата за вас програма, възползвайте се от предложената от нас безплатна услуга „УСПЕШЕН СТАРТ” – така ще спестите своето време, ще ни позволите да ви консултираме индивидуално, съобразно вашите потребности и ще получите само информацията, която ви е нужна и е важна за вас.
  2. Ако вече знаете коя е подходящата за вас програма, желаете да пристъпите към изготвяне на проектното предложение и сте решили да ни възложите тази задача, вижте нашето предложение – услуга „ИЗГОТВЯНЕ НА ПРОЕКТ”
  3. Ако вие имате одобрен проект, търсите помощ за управление на неговото изпълнение и сте решили да ни възложите тази задача, вижте нашето предложение – услуга „УПРАВЛЕНИЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ”
This entry was posted in Актуални новини по ОП "Конкурентоспособност" and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Коментарите са затворени.